Cum amanarea poate deveni o super-putere!

Bine ai venit pe blog-ul meu.

Primul subiect mi-a venit pur si simplu astazi dimineata cand conduceam masina in drum spre casa de la scoala fiica-mii.

Despre amanare.....eu ma pricep foarte bine la a amana lucrurile, in anul 2020 am excelat in a amana lucruri, intrasem intr-o stare de amorteala, confuzie....asa ca mai bine amanam tot ce era pe to-do list anul trecut. Dintr-o data nu mai trebuia sa fac nimic, nu stiam cand, cum si unde ma voi indrepta cu activitatea mea. M-am simtit blocata efectiv, desi eram pe val la inceputul acestei perioade de pandemie. Targuri de carte la scoli si gradinite, programate si organizate pentru prima data in google calendar (ceva nou pentru mine :) si intre cursuri de dezvoltare personala, pasiunea mea. Cand dintr-o data bum!!!! Toata lumea mea era in aer. 

Mi-a luat ceva pana sa ma dezmeticesc, sa imi dau seama ce se intampla, eu eram in stare de actiune, creativitate, infloritoare, cand deodata m-am simtit fara prea multe optiuni. Starea de urgenta ne impunea sa stam in casa, izolati, iar eu simteam, mai mult ca oricand nevoia sa ies, de conectare si confirmare ca viata este la fel, e doar ceva temporar care trece repede, precum un vis, apoi reluam de unde am ramas. Si atunci, pentru ca imi cautam si eu zona de confort, am inceput sa aman lucrurile pe care mi le propusesem - continuarea cursurilor - refuzam online-ul cu totul, crearea si dezvoltarea proiectului cu site-ul si partea de terapeut- coach care ma definea si implinea atat de bine. 

Eu eram deja in momentul de centrare a mea pe mine, conectare si prezenta, si am cautat tot mai mult in interiorul meu sa vad, sa simt, sa aud, sa inteleg ce se intampla in jur si cum ma pot adapta. Si asa am inceput sa aman ceea ce imi planificasem de la inceputul anului pentru perioada urmatoare.

Pe de o parte, am amanat niste lucruri, iar pe de alta, am acordat mai multa atentie zonei de terapie-coach. Hmmm....deci cumva amanarea nu era chiar atat de rea ....:)

Conteaza mult din ce unghi privim catre un anumit lucru sau situatie.....in trecut imi tot reprosam ca aman lucrurile importante, ca sa pot activa alte emotii- rusine, vina, teama de a nu esua, teama de a nu avea succes, teama de a nu fi judecata, apreciata, si cate si mai cate. Amanam momentul cand as fi fost nevoita sa ma privesc in oglinda si sa accept ca eu eram aceea care facea toate lucrurile acelea, care amana, ca sa pot sa ma mai bucur un pic de iluzia ca nu sunt toate aceele emotii care veneau tavalug odata cu amanarea.

Pentru ca am lucrat mult cu mine in ultimii ani participand la tot felul de cursuri de NLP, metoda Silva, cursuri de dezvoltare personala experientiala, hipnoza, terapie, constelatii familiale, wing wave, EFT, regresii in vieti anterioare si multe altele, mi-am dat seama ca eu sunt cea care ia deciziile din viata mea in mod constient sau inconstient si tot eu suport, ma bucur sau sufar in urma consecintelor acelor decizii sau actiuni.

Hmmmm.......si am inceput usor-usor sa ma gandesc ca , daca sunt atat de buna la a amana lucruri, ca sa ma simt bine- inseamna ca tot eu pot fi la de buna sa aman lucruri care ma fac apoi sa ma simt naspa, pe care eu nu le accept sau le consider ca nu imi sunt benefice.

Cum ar fi mancatul excesiv/ compulsiv de dulciuri si fumatul - iar aceste doua obiceiuri au atins cote apoteotice anul trecut pentru mine. 

Si am inceput sa fac niste rationamente logice - mintea mea adora logica, desi subconstientul meu e expert in a o fenta. Am stabilit de comun acord :) ca atat mintea constienta, cat si mintea mea subconstienta sunt prietenele mele, iar EU sunt cea in control, EU pot decide si alege in ce directie doresc sa merg.

Asa ca am stabilit cine e SEFUL= EU:), experta in amanare,
                                       OBIECTIVUL = viata sanatoasa in corp sanatos, fara exces de greutate si energie la cote inalte!!!!

Buuuun!!!
Si atunci am decis sa aman momentul cand imi cumpar un dulce (baban) (pe care obisnuiam sa il cumpar si sa il mananc instant fara sa imi dau seama cand l-am si mancat - cred ca faceam asta cu viteza sunetului si a luminii) si sa ma premiez - mintii mele ii place sa castige ceva, orice, banii sunt o energie pe care mintea mea o apreciaza ca fiind in top 3 (am incercat cu alte motivatii, nu a mers :) si imi ofer 5 lei ori de cate ori ALEG sa nu imi cumpar sau sa mananc un dulce sau sa AMAN sa il mananc MAI TARZIU. La fel si cu tigarile - AMAN momentul de a-mi cumpara un nou pachet de tigari si imi ofer 15 lei, AMAN sa fumez o tigara - 5 lei si SARBATORESC pentru fiecare AMANARE, ma bucur si transmit corpului mesajul si gandul ca am mai facut un pas spre obiectivul meu!!!  Am recurs la acest truc, pentru ca atat tigara cat si dulcele creeaza o stare de bine falsa pe care oameni asemeni mie o cauta in a obtine o stare de placere imediata, crezand ca astfel isi compenseaza starea de anxietate, rusine, vina, tristete, etc. Si am vazut ca mintea mea e foarte abila in a ma pacali, asa ca......i-am dat si castig si placere - recompensa in bani si atingerea obiectivului de sanatate (pana acum eram foarte buna teoreticiana, practica ioc) !!!!
Mai si functioneaza, wow! , sunt mega incantata si fericita de modul in care am gasit sa-mi folosesc AMANAREA in a elimina anumite obiceiuri care nu ma ajutau, ba mai mult, imi sabotau obiectivul si dorinta mea de a fi sanatoasa, fara exces de greutate, plina de energie si un exemplu pentru fiica-mea!!!

Esti curios de rezultat? Si eu :)) Iti voi spune intr-un articol urmator, iar daca rezonezi cu ce am scris mai sus si iti doresti o sesiune de coaching cu mine, te rog sa imi scrii! Fii asa cum iti doresti, draga minte sclipitoare!


 

Suport clienti Luni - Vineri 08.30 - 18.30, Sâmbăta 09.00 -16.00

0723317717 contact@emaginarium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!